Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Intratuin Elst
Breddels Architecten
Intratuin Elst

0604

Nieuwbouw

Opdrachtgever
Waranda Overbetuwe

Ontwerp
Fred de Rijcke

Fotograaf
Dick Breddels

BVO
11.600m2

Start ontwerp
Mei 2007

Start bouw
8 juli 2011

Oplevering
Maart 2012

Specificatiesspecificaties
0604 Nieuwbouw

Opdrachtgever
Waranda Overbetuwe

Ontwerp
Fred de Rijcke

Fotograaf
Dick Breddels

BVO
11.600m2

Start ontwerp
Mei 2007

Start bouw
8 juli 2011

Oplevering
Maart 2012

Intratuin Elst

Aan de overkant van de oude Intratuin locatie in Elst, is in maart 2012 een drie keer zo grote en zeer actuele Intratuin verrezen. Breddels Architecten maakte in nauwe samenspraak met directeur Joep Ebben (tevens directeur van Intratuin Malden en Intratuin Nuenen) het ontwerp voor dit unieke tuincentrum.

In Elst is ruim 11.500 m² vloeroppervlak verdeeld over twee verdiepingen, met bijzondere aandacht voor belangrijke ontwerpthema’s als duurzaamheid en hergebruik. Zo is het tuincentrum voorzien van een op maat gemaakt klimaatsysteem, opgetrokken uit kwalitatief hoogwaardige materialen en zowel van binnen als buiten royaal voorzien van groen.

Uiteraard is er ook alle aandacht voor optimaal winkelplezier: met onder meer een heldere routing, een aangenaam binnenklimaat en een ruime speelgelegenheid voor de kleintjes. En ook in deze Intratuin is aan de innerlijke mens gedacht. Er is een wel heel bijzondere horecavoorziening met 400 zitplaatsen, ondergebracht in een bestaande boerderij uit de achttiende eeuw.

Ronduit spectaculair is dat deze boerderij door middel van een 25 meter brede en 14 meter hoge glazen overkapping volledig is geïntegreerd in het tuincentrum. Zo is in dit gloednieuwe tuincentrum een prachtig stuk historie van Elst letterlijk in de etalage gezet.

Nieuwsgierig geworden? Sinds 14 maart 2012 is Intratuin Elst geopend voor het publiek.

Intratuin Elst meest innovatieve tuincentrum van Europa. De uitreiking van de innovatie vakprijs: de Graines d'Or award vond woensdag 5 december 2012 in Parijs plaats. Voor deze prijs waren 42 vooruitstrevende tuincentra uit Europa genomineerd. Intratuin Elst heeft deze nominatie te danken aan de groene inrichting, de bijzondere bouw, duurzaam (her)gebruik van materialen, en alle aandacht voor optimaal winkelplezier.

Toon de locatie op de kaart Verberg de kaart