Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Intratuin Venlo
Breddels Architecten
Intratuin Venlo

0884

Nieuwbouw

Opdrachtgever
A&P Onroerend Goed BV

Ontwerp
Fred de Rijcke

Fotograaf
Dick Breddels

BVO
5.100m2

Start ontwerp
Juli 2009

Start bouw
Juni 2012

Oplevering
Maart 2013

Specificatiesspecificaties
0884 Nieuwbouw

Opdrachtgever
A&P Onroerend Goed BV

Ontwerp
Fred de Rijcke

Fotograaf
Dick Breddels

BVO
5.100m2

Start ontwerp
Juli 2009

Start bouw
Juni 2012

Oplevering
Maart 2013

Intratuin Venlo

Jarenlang stond Intratuin Venlo alleen in het, nu nieuw ontwikkelde, gebied op de grens van Tegelen en Venlo direct aan de snelwegen A73 en A74 van en naar Duitsland. Het oude tuincentrum is geheel gesloopt en daar is een klein retailpark voor teruggekomen.

Eigenaar Peter Stox van Intratuin Heerlen, Kerkrade, Roermond en Venlo maakt daarmee een knipoog naar een groot retailpark in Roermond. Er is aan de Ariënsstraat een compleet nieuwe moderne Intratuin Venlo gerealiseerd en tevens een nieuwe McDonald's en Karwei bouwmarkt.

Het nieuwe 'stadstuincentrum' is bijna 5.000 m² groot en 14 meter hoog verdeeld over twee etages met veel glas en groen. Diverse delen van de gevels zijn bekleed met planten. Het dak is geheel bedekt met polycarbonaatplaten en het staal is gepoedercoat in de kleur bruingrijs. Hierdoor ontstaat een ideale retail omgeving met een moderne en toch warme sfeer.

Opmerkelijk aan Intratuin Venlo is de relatief grote verdiepingsvloer die het merendeel van de warme kas beslaat. Op deze vloer is een restaurant/tuincafé aanwezig met een accent op gezonde voeding, een speelhoek voor de kinderen en er is voldoende ruimte voor de verkoop van seizoensgebonden decoraties en andere producten.

Opvallend is de grote tourniquet in het midden van de voorgevel, welke dienst doet als entree naar het tuincentrum. Vanaf daar kunnen de klanten zelf kiezen waar ze heen gaan: de koude kas of de trap op naar het tuincafé in de warme kas. Intratuin Venlo kiest voor een 'free flow' routing waarbij klanten veel vrijheid hebben in de route die ze volgen. Dit wijkt af van de gebruikelijke vaste winkelroute die veel bij Intratuin te zien is.

Intratuin Venlo nieuwe stijl; een verrassend tuincentrum met geheel eigen aanpak.

In 2015 is Intratuin Venlo verbouwd tot een Praxis Tuincentrum.

Toon de locatie op de kaart Verberg de kaart