Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Intratuin Zevenhuizen (Zuidplas)
Breddels Architecten
Intratuin Zevenhuizen (Zuidplas)

0770

Nieuwbouw

Opdrachtgever
Intratuin Zuidplas

Ontwerp
Fred de Rijcke

Aannemer
Thermoflor

Fotograaf
Dick Breddels

BVO
19.978m2

Start ontwerp
September 2009

Start bouw
Mei 2011

Oplevering
14 maart 2012 opening

Specificatiesspecificaties
0770 Nieuwbouw

Opdrachtgever
Intratuin Zuidplas

Ontwerp
Fred de Rijcke

Aannemer
Thermoflor

Fotograaf
Dick Breddels

BVO
19.978m2

Start ontwerp
September 2009

Start bouw
Mei 2011

Oplevering
14 maart 2012 opening

Intratuin Zevenhuizen (Zuidplas)

Intratuin Zevenhuizen ligt vlak aan de A12 tussen Den Haag en Utrecht bij de afslag Zevenhuizen. Dit gloednieuwe tuincentrum is de 55e vestiging van Intratuin in Nederland en verenigt duurzaamheid en een optimale beleving onder één dak.

Het transparante en royale gebouw is symmetrisch van opzet, en oogt daarmee uitnodigend en majestueus. Het totale terreinoppervlak meet maar liefst 50.000 m² en bestaat o.a. uit 15.000 m² parkeerruimte met 560 parkeerplaatsen, 3.000 m² logistiek buitenterrein, 2.500 m² waterbassin, 3.000 m² magazijn en 16.000 m² winkeloppervlakte verdeeld over twee verdiepingen.

Op de begane grond zijn de koude en de warme kas te vinden waar de consument terecht kan voor buitengroen, kamerplanten, interieurartikelen, dier, vijver en verlichting. De eerste etage is gereserveerd voor tuinmeubelen, seizoenskoken en tuinhuizen. In de brede gangen is genoeg ruimte voor bijzondere opstellingen en op diverse plekken zijn sfeerkamers ingericht. Brede rolpaden, waarop de winkelkar mee kan, verbinden de winkelvloeren met elkaar. Het tuincafé is centraal gelegen, en mondt aan de achterzijde uit in een heerlijk terras aan het water.

Bijzonder aan deze Intratuin is dat de gehele winkel overdekt is, zodat klanten het hele jaar rond kunnen genieten van alle afdelingen. Door het gebruik van Open Sky kassen is het ook in de buitentuin altijd aantrekkelijk om te winkelen.

Het familiebedrijf hecht grote waarde aan duurzaamheid. Intratuin Zevenhuizen is één van de modernste tuincentra in Nederland op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het kunststofdak bestaat uit negen verschillende lagen, voor de gevels is extra dik isolatieglas gebruikt, de dakgoten zijn geïsoleerd en er wordt gebruik gemaakt van een warmte koude opslag waarmee de winkel, het magazijn en de kassen energiearm verwarmd en gekoeld worden. De verlichting in het gehele pand is energiearm uitgevoerd, zonder af te doen aan kwaliteit. Ook vangen de ondernemers het regenwater op om de binnen- en buitenplanten te besproeien. Zelfs een oplaadpunt voor elektrische fietsen is hier aanwezig.

Met de bouw van deze vestiging is de Intratuin weer helemaal terug in de regio, en de groene inspiratie en het bijbehorende winkelgenot voor iedereen binnen handbereik.

Toon de locatie op de kaart Verberg de kaart