Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Karwei, Huizen
Breddels Architecten
Karwei, Huizen

0904

Nieuwbouw

Opdrachtgever
RAB Beheer BV

Ontwerp
Fred de Rijcke, John van Rooijen

Fotograaf
Dick Breddels

BVO
4.066m2

Start ontwerp
Juni 2010

Start bouw
Augustus 2012

Oplevering
Maart 2013

Specificatiesspecificaties
0904 Nieuwbouw

Opdrachtgever
RAB Beheer BV

Ontwerp
Fred de Rijcke, John van Rooijen

Fotograaf
Dick Breddels

BVO
4.066m2

Start ontwerp
Juni 2010

Start bouw
Augustus 2012

Oplevering
Maart 2013

Karwei, Huizen

Met het vertrek van telecommunicatiebedrijf Lucent Technologies in de Gooise groeikern Huizen, gelegen tussen het oude dorp van Huizen, het nautisch kwartier en bedrijventerrein Het Plaveen, ontstond ruimte voor nieuwe ontwikkelingen op het Lucent terrein. Bedrijvigheid en attractiviteit zijn daarin sleutelwoorden en de Karwei bouwmarkt is één van de eerste gebouwen die hier is verrezen.

De bouwmarkten van Karwei zijn gewoonlijk eenvoudige, rechthoekige bedrijfshallen bekleed met grijze, metalen gevelplaten. Het ontwerp van Breddels Architecten is geïnspireerd op de industriële baksteenarchitectuur uit de jaren 20 van de vorige eeuw, passend bij de locatie en binnen de stedenbouwkundige randvoorwaarden en het beeldkwaliteitsplan. Aan de nieuwe verbindingsroute tussen jachthavens en het historische dorpscentrum ligt deze unieke Karwei bouwmarkt, in de stijl van de pakhuizen aan de havens van weleer.

Een tien meter hoge gevel kenmerkt het rechthoekige gebouw. Statig en grotendeels symmetrisch van opzet. De bakstenen gevel is door de toepassing van de verschillende steensoorten, lichte banden en raamverdeling visueel in drieën gedeeld. Meteen in het oog springt de centraal gelegen entree, bestaande uit een gebouwhoge vliesgevel omkadert door een donkere baksteen welke boven de winkel uitkraagt. Deze donkere steen loopt door in de plint en komt ook terug in de steunberen tussen de flankerende ramen. Dit geeft het geheel nog meer karakter. Aan de achterzijde is ruimte voor de expeditie, en komt de zo typisch grijze Karweigevel ook in Huizen nog even terug. In de luwte van de ingang is aan beide zijden ruimte voor billboards, opgebouwd uit houten plankdelen. Een fraaie sierlijst bekroond het imposante geheel.

De bouwmarkt in Huizen heeft op 25 april 2013 haar deuren geopend, en biedt met ruim 4.000 m² vloeroppervlak een breed assortiment aan de Gooise klusser.

Toon de locatie op de kaart Verberg de kaart