Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Ranonkellaan, Hoogkarspel
Breddels Architecten
Ranonkellaan, Hoogkarspel

1561

Verbouwing

Opdrachtgever
Woningstichting Het Grootslag

Ontwerp
Dennis van de Burg

Aannemer
Van Wijnen Heerhugowaard

Start ontwerp
Maart 2023

Start bouw
September 2023

Oplevering
Voorjaar 2024

Specificatiesspecificaties
1561 Verbouwing

Opdrachtgever
Woningstichting Het Grootslag

Ontwerp
Dennis van de Burg

Aannemer
Van Wijnen Heerhugowaard

Start ontwerp
Maart 2023

Start bouw
September 2023

Oplevering
Voorjaar 2024

Ranonkellaan, Hoogkarspel

33 huurwoningen aan de Ranonkellaan in Hoogkarspel hebben een compleet nieuwe look gekregen. En dat niet alleen, de woningen zijn ook een stuk energiezuiniger geworden door ze te voorzien van een ‘warme jas’. De buitengevels zijn ingepakt met een dikke isolatielaag, waarop steenstrips zijn geplakt. Ook zijn de daken geïsoleerd en voorzien van nieuwe ClimaLife luchtreinigende dakpannen en zonnepanelen. In opdracht van Woningstichting Het Grootslag voerde Van Wijnen Heerhugowaard de werkzaamheden uit.

Iedere 4 weken is er hard gewerkt aan een rijtje van 6 tot 7 woningen. In 12 weken zijn 33 woningen verduurzaamd. De woningen zijn gasloos, hebben een energielabel A en zijn compleet in een nieuwe jas gestoken.

De buitenschil is als compleet afgewerkte gevel in de fabriek van Rc Panels gemaakt. Leuk detail; er is een ranonkel* in de kopgevels verwerkt. Het Rc Paneel is luchtdicht, vochtongevoelig, heeft een hoge isolerende waarde (standaard Rc 6,7) en weegt minder dan 50 kg/m². De Rc panelen, afgewerkt met steenstrips, zijn tegen de bestaande buitengevels aangezet. Op de kozijnen na hoeft er dus bijna niet te worden gesloopt. De nieuwe gevels en daken hebben weinig tot geen onderhoud nodig.

Met deze renovatie-oplossing hoeft de bewoner zijn huis niet uit. Binnen blijft alles hetzelfde, het levert dus weinig overlast op. Tijdens de make-over zijn de deuren en kozijnen vervangen door nieuwe kunststof kozijnen. De bestaande uitgetimmerde dakgoten zijn vervangen door nieuwe onderhoudsvriendelijke zinken dakgoten. De oude schoorstenen zijn verdwenen en hybride luchtwarmtepompen verwarmen nu de woningen. Met deze duurzame toepassingen genieten de bewoners van meer wooncomfort en besparen ze op energielasten.

Na deze grootscheepse duurzame renovatie zien de woningen er weer als nieuw uit en zijn ze energiezuinig en toekomstbestendig.
 

* Ranonkel (Ranunculus Asiaticus) is een prachtige bloem, die verrassend veel lijkt op de pioenroos. De ranonkel is een knolgewas met een misleidend kleine bloemknop waar een zee van bloemblaadjes uit ontspruit.
 

Toon de locatie op de kaart Verberg de kaart