Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Een stijlvolle woning
Breddels Architecten
Een stijlvolle woning

Een stijlvolle woning

11 JAN 2023

Breddels Architecten heeft het ontwerp mogen maken voor deze stijlvolle woning met bijgebouw op een mooie landelijke kavel in Wieringerwaard.

Wij werden gevraagd om een stijlvol familiehuis en bijgebouw te ontwerpen met een modern tintje. De landelijke woning wordt gekenmerkt door een helder en strak vormgegeven volume. Hierbij is gekozen voor een wit gestucte gevel op een antraciet kleurige plint met een riet gedekte kap. In de voorgevel geeft de centrale entree met eiken spant al een kleine knipoog naar het moderne karakter tussen de strak vormgegeven dakkapellen. De gehele woning is uitgerust met grote glaspartijen die rondom een schitterend landelijk uitzicht geven.

De begane grond is vanuit een centrale zichtlijn ontworpen die vanuit de voortuin doorloopt in de centrale hal met hoge vide, woonkeuken en serre, door naar het terras, achtertuin en toekomstig zwembad met mooi uitzicht over de achterliggende landerijen. De lift in de centrale entree maakt het gehele huis gemakkelijk bereikbaar, voor nu en later. Naast de woonkamer is tevens een tuinkamer en een ruime bijkeuken met extra badkamer op de begane grond gesitueerd. Onder de woning is een ruime kelder aanwezig met o.a. een praktische technische ruimte.

De verdieping is voorzien van een hoofdslaapkamer met eigen badkamer en inloopkast en twee ruime slaapkamers met een gezamenlijke badkamer.
In het bijgebouw is achter de garage een toekomstige B&B gepland met een woonkamer, slaapkamer, badkamer en overige facilitaire voorzieningen.

De bouw wordt uitgevoerd door Bouwbedrijf Remco Broersen uit Waarland en is nu in volle gang. Eind november 2022 werd het hoogste punt bereikt en is met alle betrokkenen gevierd.