Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Van kwekerij naar Abbings Buitenhof
Breddels Architecten
Van kwekerij naar Abbings Buitenhof

Van kwekerij naar Abbings Buitenhof

22 NOV 2022

Begin januari 2022 is het startsein gegeven voor de bouw van een nieuw tuincentrum met een opnieuw bestraat en ingericht buitenterrein, waarbij de totale verkoopruimte is verdubbeld naar ruim 12.000 m².

Wij hebben een uniek ontwerp gemaakt met een ronde kas die dient als centrale entree en verwijst naar oude botanische kassen. In deze boogkas is een 'zwevende' verdiepingsvloer aangebracht met een kantoorgedeelte en kantine voor het personeel. Dit gecombineerd met de strakkere breedkapkassen zorgt voor een strak geheel, met een omarming van het binnenterrein, genaamd 'Het Hof'. Om in contact te staan met de elementen en een optimale buitenbeleving te creëren, is voor het binnenterrein gekozen voor een Rovero kas waarbij het dak helemaal open kan.

Op het dak van het magazijn liggen 300 zonnepanelen. In combinatie met een grondwater warmtepomp en gebruik van isolatiematerialen met hoge Rc-waardes (zoals sandwichpanelen, isolatieglas en een polydek van 32 mm) zorgt dit voor een klimaatbestendige en energieneutrale constructie.

Aan de achterzijde van het pand is een enorm buiten verkoopterrein gekoppeld, waar buitenplanten en aanverwante artikelen worden verkocht. Kwekerij Abbing bestaat 130 jaar en is een begrip in de regio en zal met de nieuwbouw een nieuw tijdperk inleiden als Abbings Buitenhof. Met deze nieuwbouw is het familiebedrijf klaar voor de toekomst.
 

Lees meer over Tuincentrum Abbing - Buitenhof in Zeist

Of bezoek onze internationale website van Garden Center Advice