Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Eerste paal appartementengebouw De Bever
Breddels Architecten
Eerste paal appartementengebouw De Bever

Eerste paal appartementengebouw De Bever

27 JUN 2017

Maandag 26 juni 2017 is door wethouder Gido Oude Kotte de officiële 1e paal geslagen voor
De Bever aan de J. Duikerweg in Heerhugowaard.


Ontwikkelaar en belegger van het zeer fraai gelegen en vorm gegeven project is Segesta Groep uit Alkmaar. Het ontwerp is van Breddels Architecten te Heerhugowaard en de realisatie is in handen van Scholtens Groep.

Het appartementengebouw is gelegen aan de achterzijde van de MediaMarkt en mag echt een blikvanger worden genoemd. Het gebouw staat half in het water en bestaat uit een kader van metselwerk waarin 78 appartementen over zeven bouwlagen zijn ondergebracht. Opvallend zijn de golvende balkons en privacyschermen die in beton worden uitgevoerd.

Niet alleen de architectuur is hoogwaardig, ook het afwerkingsniveau laat weinig te wensen over. De Segesta Groep investeert in de lange termijn, gaat voor kwaliteit en heeft op duurzaamheidsgebied ook grote ambities. Er worden bijvoorbeeld op het dak van De Bever 174 zonnepanelen aangebracht die leiden tot een zeer energiezuinig gebouw.

Het programma bestaat uit 60 sociale en 18 vrije sector huurappartementen met 3 of 4 kamers en een eigen berging. De toekomstige bewoners kunnen hun auto parkeren op het parkeerdek van de MediaMarkt. Het parkeerdek wordt door een loopbrug verbonden met het woongebouw.

De Bever zal naar verwachting medio 2018 worden opgeleverd.