Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Opening zonnecentrale Plantion
Breddels Architecten
Opening zonnecentrale Plantion

Opening zonnecentrale Plantion

20 JUN 2017

Op woensdag 21 juni 2017 vond de feestelijke opening plaats van de zonnecentrale Plantion in Ede.

Plantion is een veiling voor de klein- en groothandel van bloemen, planten en groenbenodigdheden. In 2010 is de nieuwe veiling inclusief afmijnzaal opgeleverd.

Het nieuwe gebouw is destijds gebouwd volgens duurzame principes en het dak was er al helemaal op voorbereid. En nu is het dan zover. Meer dan drie voetbalvelden aan zonnepanelen liggen op het dak van Plantion. Het gaat om een van de grotere dakgebonden zonnepanelenprojecten in Nederland tot nu toe.

De zonnecentrale zorgt voor een CO2-reductie van ruim 17.000 ton over een periode van twintig jaar.

Voor de oplevering in 2010 kreeg Plantion een maquette cadeau waarop het gehele pand zichtbaar is, zelfs de afmijnzaal kan van binnen bekeken worden. Speciaal voor deze gelegenheid is de huidige maquette aangepast een ook voorzien van de in totaal 18.500 zonnepanelen.

Plantion is een zeer groen bedrijf, elektra via zonnepanelen, warmte uit warmte- en koude opslaginstallatie, totale gebouwisolatie, opvang en gebruik hemelwater en geplande afname van windenergie.

De opening van de zonnecentrale vindt plaats in een bijzonder jaar. Dit jaar bestaat Plantion 100 jaar. Breddels Architecten feliciteert Plantion met deze mijlpaal.