Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Karakteristiek Bollengebouw opgeleverd
Breddels Architecten
Karakteristiek Bollengebouw opgeleverd

Karakteristiek Bollengebouw opgeleverd

18 OKT 2018

Het Bollengebouw, een karakteristiek en cultuurhistorisch gebouw, gelegen aan de Dorpsstraat in Broek op Langedijk is opgeleverd.

Na de eerste ontwerpen begin 2012 en de vele uitdagingen nadien hebben de eerste bewoners hun intrek genomen.

Breddels Architecten heeft een ontwerp gemaakt dat volledig aansluit bij het karakter van Broek op Langedijk. In samenwerking met De Geus Bouw zijn er zeven nieuwe luxe appartementen, een winkel en een stallingsgarage gerealiseerd.

Het voormalige kantoor in Delftse School stijl is gerenoveerd en hierin zijn 1 appartement en 1 studio gerealiseerd. Alle woningen zijn voorzien van een inpandige parkeerplaats en berging.

Het Bollengebouw, gelegen naast Museum BroekerVeiling en aan het water, deed vroeger dienst als veilinghal voor bloembollen.

De authentieke details van het pand, zoals de luifel om de bollen droog naar binnen te brengen en de originele houten laad- en losdeuren zijn behouden  gebleven. De uitbreiding is hedendaags en heeft een karaktervolle uitstraling, gemaakt van mooie en natuurlijke materialen.
 

Lees meer over Het Bollengebouw.