Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Nieuw clubhuis in Hoogwoud
Breddels Architecten
Nieuw clubhuis in Hoogwoud

Nieuw clubhuis in Hoogwoud

14 SEPT 2021

De West-Friese Hockeyclub Spire was dringend toe aan een nieuw clubgebouw. De vereniging heeft de speelvelden op De Weijver, en de plek van samenkomst - met de kantine - was een verouderd en vervallen gebouwtje en kostte de club veel geld om te verwarmen. Tijd voor nieuwbouw dus.

Breddels Architecten heeft een spiksplinternieuw clubhuis ontworpen, wat niet alleen gebruikt wordt door de Hockeyclub Spire, maar ook door Reflection Beach & Zaalvolleybal Opmeer, Gert Jan de Jong - Personal Training en Infinite Training. De wens was dus naast een mooi gebouw vooral ook een functioneel gebouw, waarbij er zowel vanuit de kantine als vanaf een overdekt terras zicht zou zijn op de hockeyvelden.

Als ontwerp heeft Breddels Architecten gekozen voor twee kubistische vormen die in elkaar geschoven zijn. In het lagere gedeelte bevinden zich onder andere het materiaalhok, grote kleedkamers en een bestuurskamer. In de hogere kubus bevindt zich de kantine.

Aannemingsbedrijf N.P. Bakker was verantwoordelijk voor de realisatie van het nieuwe clubhuis, maar een grote groep vrijwilligers was intensief betrokken bij de bouw en boden ondersteuning en namen een deel van de taken over om veel kosten te kunnen besparen.
 

Lees meer over dit project: Clubhuis Hockeyclub Spire, Hoogwoud