Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Moderne en onderhoudsvrije woning
Breddels Architecten
Moderne en onderhoudsvrije woning

Moderne en onderhoudsvrije woning

27 AUG 2021

Aan de rand van Heerhugowaard is een moderne woning verrezen met prachtig vrij uitzicht over de achterliggende weilanden.

De wens van de opdrachtgever was om een moderne en onderhoudsvriendelijke woning te bouwen op een ruim perceel met weids uitzicht maar met de voorzieningen van Heerhugowaard nabij. Deze plek werd gevonden aan de Jan Glijnisweg, waar de moderne wit gestucte woning, samen met drie andere woningen, eveneens door Breddels Architecten ontworpen, een nieuwe invulling geeft aan een voormalig kassencomplex.

Het witte stucwerk in combinatie met de zwarte aluminium kozijnen en het zinken dak dat doorloopt tot op het maaiveld geven de woning de gewenste moderne uitstraling. De carport is mee ontworpen in het strakke lijnenspel en loopt door tot boven de entree. Onder deze carport bevindt zich ook de toegang naar de bijkeuken, welke in een mooie moderne extra lange zwarte baksteen is uitgevoerd. De dakkapellen aan weerszijden van de woning zijn uitgevoerd in kunststof geveldelen, welke niet van echt hout te onderscheiden zijn en daarmee wel de warmte geven, maar niet het onderhoud.

De woning beschikt over een riante woonkamer en woonkeuken met ruim zicht op het achterliggende landschap door de enorme glaspartijen in de achtergevel. Op de verdieping zijn naast de slaapvertrekken een kantoor en badkamer gesitueerd, welke voorzien zijn van een vide en grote glaspartijen met wederom een schitterend uitzicht.