Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Nieuwe vestiging voor Honda Welman
Breddels Architecten
Nieuwe vestiging voor Honda Welman

Nieuwe vestiging voor Honda Welman

15 JAN 2019

Autobedrijf Welman opent een nieuwe vestiging in Alkmaar op De Etalage aan de westrand van het bedrijventerrein De Boekelermeer, op een prachtige zichtlocatie aan de A9 tegenover het AZ-stadion.

Op de begane grond komt een werkplaats, twee kantoorruimtes, een kantine en een grote showroom verdeeld over twee bouwlagen. Vanaf de hoofdentree stap je in een spectaculaire vide met vrijstaande gebogen trap naar de showroom op de verdieping. De auto's kunnen via een hellingbaan aan de buitenzijde van het pand, de showroom op 4 meter hoogte bereiken. Op 5 meter hoogte bevindt zich nog een showroom, een 3e kantoor en een vergaderruimte.

De gevels bestaan aan de voorzijde hoofdzakelijk uit aluminium vliesgevels met veel glas voor een optimale lichttoetreding in de showroom en een omkadering van grijze composiet panelen. Aan de werkplaatszijde bestaan de gevels uit een 3 meter hoge plint van betonpanelen met daarboven lichtgrijze sandwichpanelen. De hellingbaan met ondergelegen opslagruimte wordt bekleed met verticale houten delen en krijgt een groenblijvende begroeiing als finish. Het dak wordt voorzien van zonnepanelen.

Lees meer over de nieuwbouw van Honda Welman.