Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Stationsgebied Heerhugowaard
Breddels Architecten
Stationsgebied Heerhugowaard

Stationsgebied Heerhugowaard

18 JUL 2018

Op dinsdag 17 juli jl. heeft in de raadzaal van het gemeentehuis Heerhugowaard de presentatie plaatsgevonden van de herontwikkelingsplannen voor de huidige wokrestaurant-locatie (Stationsweg 101) en een aantal daaraan belendende percelen. De eerste ontwerpen zijn getoond en er was gelegenheid tot het stellen van vragen.

Toekomstdromen in de Stad van kansen
Achter het station ligt het oudste bedrijventerrein van Heerhugowaard, hier en daar zijn er slijtplekken gekomen terwijl er tegelijkertijd grote kansen ontstaan!
Door meer rond de stations te bouwen spelen wij in op de grote woningbehoefte en op meer duurzaam vervoer in Noord-Holland. Wij hoeven tegelijkertijd minder weilanden vol te bouwen en zo ontstaan er bruisende en veilige woon-werkgebieden rond de stations.

Daarom is de gemeente Heerhugowaard al jaren geleden begonnen met het maken van toekomstdromen voor het stationsgebied, knooppunt Heerhugowaard en Langedijk.
In 2013 werd de structuurvisie ‘Stationspark Heerhugowaard’ door de gemeenteraad goedgekeurd.
Inmiddels is er een schitterend masterplan in ontwikkeling om deze droom stapsgewijs waar te maken.

De structuurvisie en het masterplan zijn samen met Heerhugowaarders gemaakt. Er zijn een aantal ondernemers uit Heerhugowaard en de regio die de handschoen hebben opgepakt om concrete invulling te geven aan de fraaie toekomstbeelden.