Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Theaterkerk Hemels in Twisk valt in de prijzen
Breddels Architecten
Theaterkerk Hemels in Twisk valt in de prijzen

Theaterkerk Hemels in Twisk valt in de prijzen

26 FEB 2020

René Smit en Gerda Blom, eigenaren van Theaterkerk Hemels, hebben op zaterdag 22 februari jl. de Schipper-Oosterkerkprijs in ontvangst genomen.

Deze wisselprijs is bedoeld voor een instelling of persoon die zich uitzonderlijk heeft ingespannen voor het religieus erfgoed in West-Friesland. De Schipper-Oosterkerkprijs is een kunstwerk van de hand van de Hoornse kunstenares Elsbeth Luinge, vervaardigd uit wit albast beeldhouwwerk met in het hart een zeilend schip. De sokkel is van Belgisch hardsteen.

De droom van de toenmalige theatertechnicus René was ooit een eigen theater te beginnen. Zijn droom werd werkelijkheid door in 2017 samen met z’n partner Gerda de Nederlands Hervormde kerk in Twisk aan te kopen. Een bijzonder monumentaal gebouw uit de 14de eeuw met de mogelijkheid om te wonen én ruimte te bieden aan creativiteit en verbinding. Na aankoop van dit prachtige gebouw werd Breddels Architecten benaderd om een deel van de kerk bewoonbaar te maken.

De wisselprijs 2020 is toegekend omdat op creatieve wijze de laat 14de-eeuwse Hervormde kerk een drievoudige nieuwe bestemming heeft gekregen (theater, Bed & Breakfast en woning), met behoud van het historische karakter. De kerk is hierdoor nog altijd een prominente verschijning en middelpunt in het beschermde dorpsgezicht.

Wij feliciteren René en Gerda met deze prijs en wensen hen nog vele muzikale belevingen toe in Theaterkerk Hemels.

En zoals René zelf zegt: "Dit jaar voor de tiende keer uitgereikt aan hoeders van het kerkelijk erfgoed in West Friesland. En dat zijn wij kennelijk!"
 

Lees meer over het project Theaterkerk Hemels, Twisk .