Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Transformatie Gezondheidscentrum Obdam
Breddels Architecten
Transformatie Gezondheidscentrum Obdam

Transformatie Gezondheidscentrum Obdam

5 SEPT 2023

Het gezondheidscentrum is op 19 juli jl. geopend door wethouder Marian van Kampen (Gemeente Koggenland), Edward John Paulina (directeur GGD Hollands Noorden) en Ramon Schagen (Huisartsenpraktijk Obdam).

Het parelsnoer van het voormalige schoolboekendepot 'Lisette' gelegen op een centrale locatie aan de Overweg in Obdam is getransformeerd in een modern lokaal en regionaal gezondheidscentrum. Het gezondheidscentrum wordt gekenmerkt door onder andere herkenbare architectuur, moderne en duurzame materialen en een modern klimaatsysteem.

Achter de centrale entree bevindt zich de huisartsenpraktijk met daarop aansluitend enerzijds de apotheek en anderzijds de GGD, de fysiotherapie, thuiszorg en verloskundige.

De diverse parels bevinden zich allen rondom een groene oase en zijn verbonden middels een glazen corridor met een warm houten plafond met geïntegreerde langwerpige ledverlichting.

De apotheek heeft ook een zelfstandige entree om buiten werktijd medicijnen te kunnen ophalen.