Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Richmond Interiors, Heerhugowaard
Breddels Architecten
Richmond Interiors, Heerhugowaard

1455

Nieuwbouw

Opdrachtgever
De Spieghel Beheer B.V.

Ontwerp
Peter Beerepoot

Aannemer
Bouwbedrijf Van Stralen

Constructeur
Bouwkundig Adviesburo Schagen b.v.

BVO
17.208m2

Start ontwerp
Maart 2021

Start bouw
Maart 2023

Oplevering
Mei 2024

Specificatiesspecificaties
1455 Nieuwbouw

Opdrachtgever
De Spieghel Beheer B.V.

Ontwerp
Peter Beerepoot

Aannemer
Bouwbedrijf Van Stralen

Constructeur
Bouwkundig Adviesburo Schagen b.v.

BVO
17.208m2

Start ontwerp
Maart 2021

Start bouw
Maart 2023

Oplevering
Mei 2024

Richmond Interiors, Heerhugowaard

Voor het luxe meubel- en accessoiresbedrijf Richmond Interieurs* was er een duidelijke behoefte naar meer opslagcapaciteit. Al snel bleek dat dit niet op de huidige locatie in Obdam gerealiseerd kon worden. Hemelsbreed, op nog geen tien kilometer afstand van het huidige pand, bleek dit wel in Heerhugowaard te kunnen. Echter wilde onze opdrachtgever niet dat het familiebedrijf in tweeën gesplitst zou worden door alleen het logistieke gedeelte te verhuizen.

Vandaar dat de plannen herzien werden, zodat het team van 40 man bij elkaar gehouden kan worden. Breddels Architecten is toen in de arm genomen om, net als voor het huidige pand in Obdam, het nieuwe megapand vorm te geven. Zo zal Richmond Interiors, na de bouw van het enorme nieuwe pand, verhuizen naar het bedrijventerrein De Vaandel in Heerhugowaard. Niet alleen het logistieke gedeelte, maar ook het kantoor en de toonzaal zullen verkassen.

Het nieuwe distributiecentrum omvat verschillende compartimenten voor een magazijn, opslag, expeditie, toonzaal en kantoorfaciliteiten en heeft een totaaloppervlakte van ruim 17.000 m² en een lengte van 190 meter. De plattegrond is vooral vanuit logistiek oogpunt opgezet.

Opvallend is de grote hoogte van het gebouw; tussen de 12 en de 14 meter hoog. Het biedt met ruim 140.000 m³ inhoud, ruimte aan opslag van de gehele collectie. Het kantoorgedeelte bestaat uit drie bouwlagen; een magazijn, toonzaal en kantoorruimtes met een dakterras onder een grote luifel. De nieuwe toonzaal wordt twee keer zo groot als de huidige toonzaal in Obdam.

Het pand is ontworpen als een functionele, gesloten doos, geplaatst op een stoere plint van beton. Het kantoorgedeelte is aan de entreezijde juist weer heel transparant en open vormgegeven met een 11,5 meter hoge vliesgevel die aan beide zijden door levend groen ingesloten wordt.

In de onderbouw zijn de functionele openingen met een grote laadkuil ontworpen en de bovenbouw is uitgevoerd in een antracietkleurige sandwichbeplating met reclame uitingen en daglichtopeningen.

Het pand krijgt een duurzame installatie met een lucht-water warmtepomp voor o.a. de verwarming. Daarnaast komen er ook ruim 1.400 zonnepanelen op het dak te liggen. Hiermee wordt de fossiele energie behoefte volledig gecompenseerd (BENG 2 = 0). Hiermee is Richmond Interiors volledig voorbereid op een toekomstige duurzame bedrijfsvoering!

In het nieuws:
22-03-2023: Megapand voor Richmond Interiors

* Richmond Interiors is een groothandel in luxe meubels en accessoires en verkoopt zijn producten uitsluitend via hun uitgebreide dealernetwerk. Een familiebedrijf waar warmte, korte lijntjes en flexibiliteit de hoofdrol spelen. Zij springen direct in op nieuwe trends en zorgen binnen no-time voor ruime beschikbaarheid voor hun winkeliers. Zij tonen hun dealers hoe een complete Richmondkamer eruit ziet met aansprekende visualisaties in een high-end showroom.
 

Toon de locatie op de kaart Verberg de kaart