Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
De Foresto, Heerhugowaard
Breddels Architecten
De Foresto, Heerhugowaard

1139

Nieuwbouw

Opdrachtgever
CAS BV

Ontwerp
Paul Breddels

Aannemer
Bot Bouw

Constructeur
A. Harder b.v.

Fotograaf
Dick Breddels

BVO
6.185m2

Start ontwerp
Februari 2015

Start bouw
September 2018

Oplevering
September 2019

Specificatiesspecificaties
1139 Nieuwbouw

Opdrachtgever
CAS BV

Ontwerp
Paul Breddels

Aannemer
Bot Bouw

Constructeur
A. Harder b.v.

Fotograaf
Dick Breddels

BVO
6.185m2

Start ontwerp
Februari 2015

Start bouw
September 2018

Oplevering
September 2019

De Foresto, Heerhugowaard

Aan de Van Foreeststraat in Heerhugowaard is het nieuwe appartementencomplex De Foresto opgeleverd. Een jaar na het feestelijke startsein voor de bouw zijn vrijdag 27 september 2019 de eerste sleutels overhandigd aan de nieuwe bewoners van de 49 huurappartementen. De Foresto in de Heemradenwijk bestaat uit twee woongebouwen van respectievelijk 22 en 27 vrije sector huurappartementen van rond de negentig vierkante meter.

De positie van de woongebouwen volgt het stedenbouwkundige plan van het oude centrum van Heerhugowaard. Beide woongebouwen zijn gedraaid van elkaar gepositioneerd, hierdoor wordt er een groene doorkijk naar het achtergebied gecreëerd. Richting de Middenweg is een woongebouw van 5 lagen gerealiseerd en richting de woonwijk een lager woongebouw van 4 bouwlagen.

De woongebouwen zijn in de “Groene Wig” van Heerhugowaard gerealiseerd. Voorheen stond op deze plek een school, maar deze is in 2010 gesloopt. De locatie vormt een overgangsgebied van de woonwijk naar de historische Middenweg. Het groene karakter is een belangrijke kwaliteit in deze zone en is daarom meegenomen als ontwerpuitgangspunt.
 
De woongebouwen hebben een klassiek, moderne uitstraling en zijn voorzien van riante balkons en beschikken over een inpandige berging en twee fietsplekken.

De verhuur van de woningen verliep soepel vertellen Pieter Jan Bot en Ellen Hoffman van Handel- en Exploitatiemaatschappij CAS BV, de opdrachtgever van het project. "De belangstelling voor deze woningen was groot. Alle appartementen zijn verhuurd en er is zelfs nog een wachtlijst. Er is duidelijk veel vraag naar ruime, moderne huurwoningen in Heerhugowaard." Alle appartementen bestaan uit een woonkamer met open keuken en vloerverwarming, twee slaapkamers, een bergruimte en een balkon of tuin. Op de begane grond is er voor elke woning een afsluitbare berging. Ook hoort bij elk appartement een eigen parkeerplaats. Energie voor de centrale voorzieningen wordt opgewekt met zonnepanelen op het dak van ieder woongebouw.

Wethouder John Does is erg blij met de nieuwe appartementen in Heerhugowaard. "Het is een fantastisch project en vormt een mooie verbinding tussen de Heemradenwijk en Centrumwaard. De vraag naar woningen in onze gemeente is groot. Het is hoognodig dat het aanbod groeit. Hopelijk brengt dit project de doorstroming op gang en komen zo weer andere huizen vrij voor woningzoekenden."


Meer informatie op deforesto.nl .


In het nieuws:
01-04-2019: De Foresto bijna wind- en waterdicht

 

Toon de locatie op de kaart Verberg de kaart