Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Parelhof, Heerhugowaard
Breddels Architecten
Parelhof, Heerhugowaard

1387

Uitbreiding

Opdrachtgever
Segesta Vastgoed B.V.

Ontwerp
Paul Breddels, Dennis van de Burg

Aannemer
Mercuur Bouw

Constructeur
Van Rossum Raadgevende Ingenieurs

BVO
6.648m2

Start ontwerp
Oktober 2019

Start bouw
Begin 2023

Specificatiesspecificaties
1387 Uitbreiding

Opdrachtgever
Segesta Vastgoed B.V.

Ontwerp
Paul Breddels, Dennis van de Burg

Aannemer
Mercuur Bouw

Constructeur
Van Rossum Raadgevende Ingenieurs

BVO
6.648m2

Start ontwerp
Oktober 2019

Start bouw
Begin 2023

Parelhof, Heerhugowaard

Het woongebouw Parelhof, gelegen aan het Stadsplein, ondergaat een grote opwaardering en verduurzaming. Door middel van optopping worden de 15 bestaande huurappartementen uitgebreid met 33 nieuwe huurappartementen. Ook worden de onderliggende horecaruimtes vergroot.

Naast de inmiddels enkele jaren geleden opgeleverde Kwarts-boulevard is onlangs ook het Stadsplein aangevuld met het nieuwe appartementencomplex Lapis Lazuli. De huidige gebouwen tussen deze twee stadsvernieuwingen in, dateren uit de jaren 80. Deze bijna 40 jaar oude pleinwand aan de oostkant oogt laag, rommelig en gedateerd. De huidige witte gebouwen zijn aanzienlijk lager dan het aanpalende Lapis Lazuli en het tegenoverliggende Gemeentehuis Dijk en Waard.

Eigenaar Segesta heeft de handschoen opgepakt om ook deze pleinwand samen met de veel lager bebouwde hoek van Kwarts te vernieuwen en aan te vullen met nieuwe woningen. Boven de huidige horeca op die hoek verschijnt een 5-laags woongebouw wat op een tafelconstructie op de huidige terrassen zal worden gebouwd. Voor het constructieve evenwicht zullen deze woningen op de zuidgevel zowel aan de voor- als achterzijde uitkragen. Hierdoor ontstaat in de lange, 20 meter hoge, gevelwand van Kwarts een accent in de vorm van een 3 woonlagen hoge stedelijke erker.

Het uit betonsteen opgebouwde woongebouw Parelhof aan het Stadsplein, zal worden opgetopt met 2 woonlagen. Daarbij zullen ook de bestaande appartementen van een nieuwe bakstenen gevel worden voorzien. Zowel de 33 nieuwe appartementen, als de 15 bestaande appartementen, zullen gasloos worden aangesloten op de Duurzame Ring Heerhugowaard. Door de goede ervaring van projectontwikkelaar Segesta met Duurzame Ring Heerhugowaard bij appartementencomplex De Bever, was de keuze snel gemaakt. Bij Parelhof wordt daarom ook duurzame warmte en koude geleverd vanuit het Waerdse Energie Circuit.

De entree naar Middenwaard valt buiten dit project maar zal opvolgend worden gerenoveerd door de eigenaar van het winkelcentrum.

De verwachting is dat er begin 2023 gestart kan worden met de bouw.

Toon de locatie op de kaart Verberg de kaart