Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Grote opwaardering woongebouw Parelhof
Breddels Architecten
Grote opwaardering woongebouw Parelhof

Grote opwaardering woongebouw Parelhof

10 OKT 2022

Na de komst van het appartementencomplex Lapis Lazuli staat het stadsplein in Heerhugowaard aan de vooravond van een verdere metamorfose. Ontwikkelaar en vastgoedbelegger Segesta wil vanaf volgend jaar extra appartementen bouwen, bovenop het woongebouw Parelhof tegenover het gemeentehuis en boven de om de hoek gelegen horeca.

Breddels Architecten heeft het ontwerp mogen maken voor de grote metamorfose van het woongebouw Parelhof. In totaal komen er in het woongebouw 33 appartementen bij, waaronder 9 sociale huurappartementen. Voor een deel worden deze gerealiseerd aan de zijde van het stadsplein. Aan deze kant zal het gebouw worden opgehoogd met twee bouwlagen.

De 15 bestaande huurappartementen boven de winkelplint worden verduurzaamd, nieuw geïsoleerd en van het gas afgehaald. Het woongebouw krijgt straks duurzame warmte en koude geleverd vanuit de Duurzame Ring Heerhugowaard. Bovendien wordt de bestaande gevel vervangen voor een nieuwe bakstenen gevel en komen er glazen hekwerken op de balkons. Ook zullen de bestaande kantoorruimtes worden getransformeerd naar appartementen.

Ook om de hoek, aan de kant van de Kwarts-boulevard, zal het gebouw worden opgehoogd en worden de onderliggende horecaruimtes vergroot. Dit betekent dat er boven de bestaande horecagelegenheden ook vier bouwlagen komen. Qua hoogte zal de bebouwing dan op één lijn komen met De Kwarts en Lapis Lazuli. Met deze ingreep wordt de lage, rommelige en gedateerde pleinwand opgewaardeerd en toekomstbestendig gemaakt.

Lees meer over  Parelhof, Heerhugowaard