Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Stationshaven, Heerhugowaard
Breddels Architecten
Stationshaven, Heerhugowaard

1340

Nieuwbouw

Opdrachtgever
Stationskwadrant Heerhugowaard C.V.

Ontwerp
Paul Breddels,
Peter Beerepoot

Aannemer
De Geus Bouw &
K_Dekker bouw & infra b.v.

Constructeur
Ingenieursburo Meijer & Joustra

BVO
21.628m2

Start ontwerp
Juli 2018

Start bouw
Begin 2025

Oplevering
2027

Specificatiesspecificaties
1340 Nieuwbouw

Opdrachtgever
Stationskwadrant Heerhugowaard C.V.

Ontwerp
Paul Breddels,
Peter Beerepoot

Aannemer
De Geus Bouw &
K_Dekker bouw & infra b.v.

Constructeur
Ingenieursburo Meijer & Joustra

BVO
21.628m2

Start ontwerp
Juli 2018

Start bouw
Begin 2025

Oplevering
2027

Stationshaven, Heerhugowaard

Stationshaven is qua ontwerp wellicht het meest opvallende project in het Stationskwartier van Dijk en Waard, gelegen op een prominente plek tussen het NS station van Heerhugowaard en het Rijk der Duizend Eilanden in Broek op Langedijk. Het ontwerp heeft een opvallende en goed doordachte architectuur met een getrapte gevel en daarnaast een ronding op de hoek van de Industriestraat en de Stationsweg, die het gebouw een speels karakter geven. Trapsgewijs gebouwd, zodat iedereen altijd geniet van een prachtig uitzicht en mooie buitenruimten.

Het project is ontwikkeld door Brolan vastgoed & ontwikkeling (de ontwikkeltak van De Geus Bouw) en de 156 appartementen worden straks gerealiseerd door de bouwcombinatie K_Dekker bouw & infra b.v. en De Geus Bouw. De start van de bouw van Stationshaven is begin 2025 voorzien. De bouw zal in totaal zo’n twee jaar in beslag nemen.

Stationshaven bestaat uit 97 koop- en 59 sociale huurappartementen. Het grootste deel bestaat uit twee- en driekamerappartementen variërend van 46 m² tot maar liefst 196 m². Alle appartementen krijgen een fraai uitzicht met veel lichtinval en zijn voorzien van een buitenruimte. Of het nu gaat om een dakterras, een balkon, een loggia of een terras bij de grote binnentuin die op de tweede verdieping – boven de twee etages tellende parkeergarage – is gesitueerd. De grote binnentuin biedt veel ruimte voor groen en is een heerlijke ontmoetingsplek om te verblijven, maar is ook een fijne plek voor vogels en insecten. Verder krijgen appartementen een eigen berging waarin fietsen kunnen worden gestald. Alle appartementen hebben minimaal een energielabel A++ en worden aangesloten op de Duurzame Ring Heerhugowaard voor koeling en verwarming.

Op de begane grond, in de plint van het appartementencomplex zullen diverse commerciële voorzieningen komen. Het bedrijventerrein transformeert de komende tijd tot een moderne, vriendelijke en groene woonwijk. Met horeca, winkels en alles wat je nog meer nodig hebt in de directe omgeving. En met prachtig uitzicht op het waterrijke Oosterdelgebied. Het Stationskwartier zal in de nabije toekomst een levendige stadswijk worden. Het moet een plek worden waar je wilt zijn, niet alleen waar je naartoe gaat om de de trein te halen, aldus architect Peter Beerepoot.


Na een intensief ontwikkeltraject is het project 'Stationshaven' op 20 april 2024 in verkoop gegaan tijdens een zeer goed bezochte verkoopmanifestatie in Hotel Heer Hugo.
 

Bezoek voor meer informatie de projectwebsite: stationshaven.nl
 

Toon de locatie op de kaart Verberg de kaart