Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Autarkisch wonen aan de binnenduinrand
Breddels Architecten
Autarkisch wonen aan de binnenduinrand

Autarkisch wonen aan de binnenduinrand

02 MEI 2019

Breddels Architecten heeft het ontwerp gemaakt voor deze fraaie autarkische woning. De woning is gelegen aan de binnenduinrand in Egmond aan den Hoef en heeft een prachtig uitzicht op de duinen en de bollenvelden aan de duinrand.

Om het duinlandschap zo veel mogelijk te ontzien is een deel van het woonprogramma in de kelder ondergebracht zodat een relatief klein volume op het maaiveld waarneembaar is.

Ook de gebruikte materialen en natuurlijke kleuren zijn afgestemd op de duinomgeving, een gemetselde plint  met een staande houten gevelbekleding en speciale keramische leien uit Engeland als dakbedekking en gedeeltelijk als gevelbekleding.

Het ontwerp en de installatie is autarkisch van opzet dat wil zeggen dat de woning waar mogelijk zelfvoorzienend is of daarop is voorbereid. Er wordt gebruik gemaakt van een warmtepomp, 50m2 zonnepanelen en gefilterd bronwater. Ook zijn er voorzieningen aangebracht zodat het in de toekomst eenvoudig is baterijen voor de opslag van energie te kunnen plaatsen.

Door akoestische plafonds en leemstuc te gebruiken ontstaat een prettig binnenklimaat. Leemstuc is een stuc van leem en klei en heeft een extra vocht- en warmte regulerende functie.
De vloeren zijn afgewerkt met een bamboe parket, een duurzaam en snelgroeiend materiaal.