Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
De Zuidwester, Heerhugowaard
Breddels Architecten
De Zuidwester, Heerhugowaard

De Zuidwester, Heerhugowaard

14 DEC 2023

Het Stationskwartier in Heerhugowaard ondergaat de komende jaren een grote transformatie, waarbij het oude industrieterrein rondom het NS Station plaats maakt voor een nieuw OV-knooppunt en een modern en kwalitatief hoogwaardig woongebied.

Voor Segesta hebben wij De Zuidwester ontworpen. De Zuidwester komt als hoekstuk van het Stationskwartier op de hoek van de Zuidtangent en de Westerweg (N242) te staan (op de vroegere locatie van Groenhart) en vormt daarmee straks de nieuwe entree van Heerhugowaard en de schakel met Broek op Langedijk.

De Zuidwester bestaat uit twee woongebouwen op een gemetselde plint die zijn vormgeven in stoer eigentijds metselwerk en een gedifferentieerd woonprogramma bevatten voor het huursegment. Het metselwerk bestaat uit een lijnenspel van een horizontaal en verticaal grid en mee ontworpen inpandige balkons. Op het verhoogde maaiveld is er een collectieve tuin, waar in samenspraak met Copijn een prachtige binnentuin wordt ontworpen waarbij volop aandacht is voor ontmoeten en biodiversiteit.

In de plint onder het woongebouw is een commerciƫle ruimte met direct uitzicht op de kruising gevestigd en bevinden zich de ingang naar de dubbellaagse parkeerkelder en entrees naar de woningen.