Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Een duurzaam thuis in Hoogkarspel
Breddels Architecten
Een duurzaam thuis in Hoogkarspel

Een duurzaam thuis in Hoogkarspel

11 JAN 2024

33 huurwoningen aan de Ranonkellaan in Hoogkarspel krijgen een compleet nieuwe look. En dat niet alleen, de woningen worden ook een stuk energiezuiniger door ze te voorzien van een ‘warme jas’. De buitengevels worden ingepakt met een dikke isolatielaag, waarop steenstrips zijn geplakt. Ook worden de daken geïsoleerd en voorzien van nieuwe ClimaLife luchtreinigende dakpannen en zonnepanelen. In opdracht van Woningstichting Het Grootslag voert Van Wijnen Heerhugowaard de werkzaamheden uit.

Na deze grootscheepse renovatie zien de woningen er weer als nieuw uit. De buitenschil wordt als compleet afgewerkte gevel in de fabriek van Rc Panels gemaakt. Leuk detail; er is een ranonkel in de kopgevels verwerkt. Tijdens de make-over worden de deuren en kozijnen ook vervangen door nieuwe kunststof kozijnen. De schoorstenen verdwijnen en hybride luchtwarmtepompen gaan de woningen verwarmen. Met deze duurzame toepassingen genieten de bewoners van meer wooncomfort en besparen ze op energielasten. Nadat alle warmtepompen geplaatst zijn, krijgen de bewoners nog uitgebreide informatie hoe de woning op de juiste manier te verwarmen.

De omgevingsvergunning is verleend en na de zomer van 2023 is Van Wijnen gestart met deze duurzame renovatie om woningen toekomstbestendig en energiezuinig te maken.

Lees meer over dit project