Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Informatiebijeenkomst Zuidwester
Breddels Architecten
Informatiebijeenkomst Zuidwester

Informatiebijeenkomst Zuidwester

16 APR 2024

Op 9 april 2024 is er voor de omwonenden, ondernemers/ontwikkelaars in het Stationskwartier en belangstellenden een inloopinformatieavond georganiseerd om eenieder te informeren over de nieuwbouw van de Zuidwester op de voormalige Groenhart locatie in Heerhugowaard. In de twee woontorens die op de hoek van de N242 en de Zuidtangent zullen komen – ofwel de entree van het nieuwe woongebied – is plek voor 133 huurwoningen.

Tijdens de informatieavond waren er een 5-tal A0-panelen met impressies, plattegronden en doorsneden te zien van het plan Zuidwester voor 133 huurappartementen in twee woongebouwen. De panelen werden aangevuld met een doorlopende presentatie op een groot beeldscherm en voor eventuele vragen waren ontwikkelaar Segesta en Breddels Architecten aanwezig evenals Hans Visscher en Sandra Groenveld vanuit de gemeente Dijk en Waard.

De informatieavond is rustig verlopen, maar de aanwezige bezoekers waren allen erg positief over het plan en wij kregen complimenten over het ontwerp. Eén bezoeker pleitte zelfs voor meer plannen van Breddels Architecten in het gebied omdat de ontwerpen van onze hand onderscheidend en van toegevoegde waarde zijn voor de openbare ruimte. Wij gaan dan ook vol vertrouwen verder met de uitwerking van het plan en op naar de realisatie!

Ontwikkelaar Segesta verwacht in 2025 te starten met de bouw van het plan Zuidwester in het Stationskwartier in Heerhugowaard.


Lees meer over het plan Zuidwester