Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Mooiste gebouw van West-Friesland?
Breddels Architecten
Mooiste gebouw van West-Friesland?

Mooiste gebouw van West-Friesland?

6 JULI 2021

Het Westfries Genootschap organiseert dit jaar de verkiezing 'Mooiste bedrijfsgebouw van West-Friesland'. Hiermee willen zij aandacht vragen voor behoud en versterking van het Westfries Erfgoed. Het betreft nieuwe bedrijfsgebouwen en bedrijfsgebouwen die gerestaureerd of ingrijpend verbouwd zijn in de periode van 2011 tot en met 2020 en binnen de Westfriese Omringdijk gelegen zijn.

Leegwater Houtbereiding is één van de kanshebbers voor het mooiste bedrijfsgebouw in West-Friesland. Het kantoorpand is ontworpen door Breddels Architecten en gebouwd door De Geus Bouw.

Dit kantoorgebouw laat op een mooie manier zien waar Leegwater zich mee bezighoudt: Houtbereiding. De gevel is opgetrokken met houten delen van verschillende breedtes waardoor een rijk beeld ontstaat. Het gebouw is opgedeeld in twee gebouwvolumes met een glazen verbinding. Door het opdelen van de massa ontstaat een mooie parcellering*, waardoor het aansluit bij de schaal en maat van de omgeving. Aldus het jurycommentaar van de architecten Rens Bakker en Ben Looye.

*Betekenis parcellering: zichtbare ouderdomskenmerken waardoor het oppervlak van oude (kunst) voorwerpen zich onderscheidt van nieuwe voorwerpen van hetzelfde materiaal, respectievelijk de nabootsing daarvan.
 

Breng hier uw stem uit
voor Leegwater Houtbereiding als 'Mooiste bedrijfsgebouw van West-Friesland'!

Stemmen kan tot en met 14 augustus 2021.


Meer informatie is te vinden op www.westfriesgenootschap.nl .


Lees meer over dit project: Leegwater Houtbereiding Heerhugowaard .