Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Nieuw bedrijfspand Redak in Oudkarspel
Breddels Architecten
Nieuw bedrijfspand Redak in Oudkarspel

Nieuw bedrijfspand Redak in Oudkarspel

22 AUG 2022

Voor Redak hebben wij een nieuw bedrijfspand ontworpen op het bedrijventerrein Breekland in Oudkarspel.

Redak is een bedrijf dat over de hele wereld het onderhoud verzorgt aan windturbines. Ook hebben zij de capaciteit om zelf rotorbladen van windturbines te fabriceren voor leveranciers van windmolens. Tevens geven zij trainingen voor het opleiden van de onderhoudsmonteurs.

In het nieuwe bedrijfspand komen meerdere plekken waar de diverse disciplines van onderhoud aan rotorbladen kunnen worden beoefend tijdens de trainingen. Hier kan men de omstandigheden van reparaties nabootsen en op deze manier de monteurs optimaal voorbereiden op de praktijk.

Het bedrijfspand bestaat uit een werkplaats en een kantoor, welke aan de buitenzijde duidelijk te onderscheiden zijn. Het ontwerp van de werkplaats bestaat uit een grijze ‘doos’ met het kantoor als accent op de hoek. Dit gedeelte is in de hoogte gemaakt met veel glas, als een weerspiegeling van het bedrijf dat voor helderheid staat en in de praktijk op grote hoogte werkt aan de windturbines. Achter het glas is duidelijk een vide te zien waar het handelsmerk met trots in de open ruimte komt te hangen, een windturbine.

Op het bedrijfspand komen ook kleine windturbines te staan, die laten zien waar het bedrijf aan werkt en deze wekken energie op. Ook komen er veel PV-panelen op het dak te liggen om de warmtepomp te voeden. Er komt in de entree een scherm te hangen waar de opbrengst van de panelen en windturbines op staat aangegeven, dit om mensen bewust te maken van de aanwezige energie opwekkers.

Rondom het gebouw is er extra aandacht besteed aan de planten en bomen en aan de indeling van parkeren in het groen. Ook is er een terras gecreëerd voor personeel. Het gebouw grenst aan één van de zichtassen van het terrein met het park en watervoorzieningen.