Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Eerste paal Het Koebosch
Breddels Architecten
Eerste paal Het Koebosch

Eerste paal Het Koebosch

01 SEPT 2022

Op maandag 29 augustus 2022 werd de eerste officiële paal geslagen voor 3 woningen en een bijgebouw, onder toeziend oog van onze opdrachtgever met familie en Aannemersbedrijf J.M. Putter. De start van de bouw is nu een feit, na jaren van voorbereiding. Totaal zijn er 105 betonpalen (ca. 16m lang) de grond in geslagen.

Aan de Jan Glijnisweg in Heerhugowaard wordt op het terrein van een voormalige rozenkwekerij een nieuw boerenerf gerealiseerd; 'Het Koebosch'. De vroegere kassen en woning zijn gesloopt en maken plaats voor een ensemble van 3 woningen en een bijgebouw met doorzicht naar het achterliggende polderlandschap.

Linksvoor op het erf komt een eigentijdse variant op de woning van een herenboer. Achter deze woning komt een hooimijt met daarachter in het midden een grote schuurwoning. Op het erf zal aan de rechterzijde ook een bijgebouw komen te staan in de vorm van een kapschuur, die dienst doet als garage en tevens ruimte biedt aan een Bed and Breakfast. De gemeenschappelijke oprit en de inrichting van de tuin zullen bijdragen aan de sfeer van een boerenerf.

De woningen worden voorzien van een bodemwarmtepomp en op het zinken dak van het bijgebouw komen zonnepanelen aan de zuidwestzijde. Hierdoor is het boerenerf in het energieverbruik zo goed als zelfvoorzienend.


Lees meer over Het Koebosch, Heerhugowaard