Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Opening Intratuin Hulst
Breddels Architecten
Opening Intratuin Hulst

Opening Intratuin Hulst

06 MRT 2024

Het nieuwe hypermoderne tuincentrum Intratuin Hulst, gelegen aan de Absdaalseweg, is op 4 maart 2024 officieel geopend. De nieuwe winkel ligt op hetzelfde perceel als de verouderde Intratuin-vestiging in Hulst (voorheen Life & Garden) die tijdens de nieuwbouw gewoon open bleef. Het oude kassenpand zal t.z.t gesloopt worden.

Het nieuwe tuincentrum is niet alleen ruim een kwart groter, maar is ook veel duurzamer. Het totale pand beslaat een oppervlakte van 6.350 m² en bestaat o.a. uit een koude kas van 2.200 m², een warme kas van 2.200 m², een magazijn van 500 m² en horeca met 165 zitplaatsen. De imposante entree, met o.a. een bloemenshop en klantenservice, heeft op de verdieping verschillende facilitaire ruimtes en een dakterras voor het eigen personeel.

In het hart van het tuincentrum ligt een patio van 585 m², een open binnentuin volgens nieuw concept. Deze binnentuin wordt een themaplein voor de seizoenen en sluit ook aan op de horeca. De buitenverkoop van 1.500 m² is grotendeels voorzien van een cabrio-kas (een oprolbare regenscherming/rolkapconstructie), zodat bij slecht weer ook buiten droog gewinkeld kan worden.

De voortgang van het project liep wat vertraging op door o.a. het wijzigen van het bestemmingsplan, coronaperikelen en archeologisch onderzoek. Uiteindelijk is in januari 2023 begonnen met het grondwerk en de bouw van het nieuwe tuincentrum. Het oude tuincentrum (welke al in januari 2021 van Life & Garden overgestapt was naar de Intratuin franchise formule) bleef tijdens de nieuwbouw gewoon open en was goed bereikbaar voor klanten. Breddels Architecten heeft het nieuwe tuincentrum ontworpen en verzorgde ook de bouwbegeleiding.

Duurzaamheid en energiebesparing spelen een grote rol. Voor het eerst zijn er (op voorspraak van kassenbouwer Nobutec) brede geïsoleerde goten met vacuüm-hemelwaterafvoeren toegepast waardoor nagenoeg geen koudebruggen (condensvorming) meer aanwezig zijn. Door het gebruik van warmtepompen is het pand geheel gasloos. Verder zijn er op verschillende daken totaal 302 zonnepanelen van 430Wp aangelegd en wordt ook het hemelwater opgevangen voor hergebruik.

De positionering van het nieuwe tuincentrum op het terrein is nu ook veel beter, precies in lijn met het hart van het verkeersplein op de Absdaalseweg (N258), waardoor bezoekers nu recht op de entree van het nieuwe tuincentrum afrijden. Daarnaast is er nu ook de mogelijkheid om in de toekomst aan beide kanten uit te breiden met een extra kas. De nieuwe Intratuin is nu helemaal klaar voor de toekomst.
 

Lees meer over Intratuin Hulst