Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Het Koebosch wind- en waterdicht
Breddels Architecten
Het Koebosch wind- en waterdicht

Het Koebosch wind- en waterdicht

06 FEB 2024

In de afgelopen maanden is door Aannemersbedrijf J.M. Putter en onderaannemers flink wat werk verzet op het bouwterrein aan de Jan Glijnisweg in Heerhugowaard. Eind augustus 2022 werd de eerste officiële paal geslagen voor 3 unieke woningen en een bijgebouw. De bouw vordert gestaag en de oplevering van dit moderne boerenerf is bijna in zicht.

Onlangs zijn alle steigers buitenom verdwenen en zijn de woningen goed zichtbaar geworden. Binnen wordt er nog druk gewerkt aan een hoogwaardige en luxe afbouw. Aan ieder detail is gedacht en werkelijk ieder hoekje is uitgewerkt. Een groot deel van het vaste meubelmaatwerk en het verlichtingsplan is mee ontworpen en uitgewerkt. Wij hebben dit in 3D gevisualiseerd voor onze opdrachtgever zodat alle benodigde voorzieningen tijdens de bouw op de juiste wijze meegenomen konden worden.

Linksvoor op het erf staat een arbeiderswoning als eigentijdse variant op de woning van een herenboer. Hierachter staat een hooiberg woning geïnspireerd op een traditionele hooimijt met daarachter in het midden een grote schuurwoning. Aan de rechter zijde op het erf staat ook een bijgebouw in de vorm van een kapschuur, die o.a. dienst doet als garage en carport. De gemeenschappelijke oprit met poort en de inrichting van de tuin zullen bijdragen aan de sfeer van een boerenerf.

De woningen zijn voorzien van een bodemwarmtepomp en op het zinken dak van het bijgebouw zijn zonnepanelen geplaatst aan de zuidwestzijde. Hierdoor is het boerenerf in het energieverbruik zo goed als zelfvoorzienend.

Naar verwachting zullen de woningen en het bijgebouw rond april 2024 door Aannemersbedrijf J.M. Putter opgeleverd worden. Daarna volgt rond de zomervakantie van 2024 de oplevering van de afbouw met meubelmaatwerk, stoffering etc.

Betrokken partijen:  
Architect: Breddels Architecten, Heerhugowaard
Aannemer: Aannemersbedrijf J.M. Putter, Uitgeest
Constructeur: Bouwkundig Adviesburo Schagen b.v., Schagen
W-installaties: Dibo Installatietechniek, Limmen
E-installaties: Koster Elektrotechniek BV, Limmen
Dak- en zinkwerk: Ridder Skins for Buildings, Zwaag
Schilderwerk: Noordeloos Schilderwerken, Heerhugowaard
Meubelmaatwerk: Beukers Interieurmakers B.V., Heerhugowaard
Badkamerspecialist: Ton Scholten, Uitgeest


Lees meer over Het Koebosch, Heerhugowaard