Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Stationskwadrant Heerhugowaard
Breddels Architecten
Stationskwadrant Heerhugowaard

Stationskwadrant Heerhugowaard

15 DEC 2020

Naast de woontoren en het zorggebouw is er weer een nieuw, groot puzzelstuk bekend, het Stationskwadrant.

Het ontwerp van het Stationskwadrant kent een getrapte opbouw. Het ontwerp sluit goed aan op het ontwerp van De Groene Trede, de woontoren en het zorggebouw in Heerhugowaard. Het moet een homogeen, klein stedelijk gebied worden met veel groen. Het moet een plek worden waar je wilt zijn, niet alleen waar je naartoe gaat om de de trein te halen, aldus architect Paul Breddels.

Het gebouw bestaat voor 2/3 uit woningen, divers in grootte en type en voor uit 1/3 shared living. Shared living wil zeggen kleine woonruimten voor eenpersoonshuishoudens met gedeelde voorzieningen zoals keuken, recreatieruimte en buitenruimte. Het plan is om kassen te plaatsen in de buitenruimte waar de bewoners van shared living met elkaar groenten kunnen verbouwen. Deze manier van wonen creƫert onderlinge verbondenheid.

Er is in zijn geheel veel aandacht voor natuur inclusief bouwen. Groen is immers goed tegen hittestress, het vangt fijnstof en CO2 op en het is goed voor de biodiversiteit.
 

>> Lees meer over dit project