Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Planpresentatie Dahlia Park, Winkel
Breddels Architecten
Planpresentatie Dahlia Park, Winkel

Planpresentatie Dahlia Park, Winkel

31 OKT 2022

In samenwerking met Scholtens Projecten en Kuiper Compagnons heeft Breddels Architecten het ontwerp mogen maken voor het woningbouwplan 'Dahlia Park' in Winkel.

Er zijn inmiddels drie informatieavonden geweest en de laatste avond, donderdag 27 oktober jl. bij Café Beentjes in Winkel, werd zeer goed bezocht. Meer dan 500 mensen kwamen om de eerste ontwerpen van de nieuwe woningen te bekijken en vragen te stellen aan bovengenoemde partijen. Er is veel interesse, dat laat de massale opkomst donderdagavond ook zien. Ook omwonenden, voor wie de nieuwbouwplannen toch een ingrijpende verandering van hun leefomgeving betekenen, hebben begrip voor de ontwikkelingen. Het is in het dorp nog de enige plek waar grootschalige binnenstedelijke ontwikkeling mogelijk is.

De nieuwe woonwijk bestaat uit 196 woningen met een breed scala aan verschillende soorten woningen. Van appartementen en rijtjeswoningen, zowel koop als huur, tot twee-onder-een-kap en vrijstaande woningen. Dat alle doelgroepen een plekje kunnen krijgen verklaart misschien ook mede de grote opkomst.

Het Dahlia Park ontleent haar naam aan het cultuurhistorisch erfgoed van Winkel, het bloemencorso. De dahlia is onlosmakelijk verbonden met Winkel en het jaarlijkse bloemencorso in september. De naam voor de nieuwe wijk sluit mooi aan bij de al bestaande bloemenbuurt en het nabijgelegen park. De dahlia komt ook op verschillende plekken in de ontwerpen terug. Bijvoorbeeld in het hekwerk, maar ook in de nok van het huurappartementengebouw.
 

Lees meer over Dahlia Park, Winkel

Blijf op de hoogte via www.wonen-dahliapark.nl