Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Dahlia Park, Winkel
Breddels Architecten
Dahlia Park, Winkel

1525

Nieuwbouw

Opdrachtgever
Scholtens Projecten

Ontwerp
Paul Breddels &
Peter Beerepoot

Start ontwerp
Juli 2022

Specificatiesspecificaties
1525 Nieuwbouw

Opdrachtgever
Scholtens Projecten

Ontwerp
Paul Breddels &
Peter Beerepoot

Start ontwerp
Juli 2022

Dahlia Park, Winkel

In samenwerking met Scholtens Projecten en Kuiper Compagnons heeft Breddels Architecten het ontwerp mogen maken voor het woningbouwplan 'Dahlia Park' in Winkel.

De behoefte aan meer woningen in Winkel is groot; er is een tekort aan woningen voor jongeren, starters en ouderen. Zij blijven daardoor noodgedwongen langer thuis wonen of vertrekken uit Winkel. Ouderen die liever kleiner wonen, vinden weer geen passende woning. Met een plan voor zo'n 200 koop- en huurwoningen en vrije kavels willen de gemeente Hollands Kroon en Scholtens Projecten bijdragen aan een gezonde en klimaatbestendige woningvoorraad. Zo kunnen jongeren, senioren en gezinnen een plek vinden om te wonen.

Het gebied waar de woonwijk is gepland ligt precies tussen Nieuwe Niedorp (Nieuwe Niedorperweg) en Winkel (Trambaan, Dorpsstraat) en aangrenzend aan Park de Meet. Dit park vormt het groene hart tussen Winkel en Nieuwe Niedorp. In het park zijn inwoners samen met de gemeente actief om het park levendig te houden.

De nieuwe woonwijk bestaat uit 196 woningen met een breed scala aan verschillende soorten woningen. Van appartementen en rijtjeswoningen, zowel koop als huur, tot twee-onder-een-kap en vrijstaande woningen. Zo wordt er voor alle doelgroepen een plekje gecreƫerd.

Het Dahlia Park ontleent haar naam aan het cultuurhistorisch erfgoed van Winkel, het bloemencorso. De dahlia is onlosmakelijk verbonden met Winkel en het jaarlijkse bloemencorso in september. De naam voor de nieuwe wijk sluit mooi aan bij de al bestaande bloemenbuurt en het nabijgelegen park. De dahlia komt ook op verschillende plekken in de ontwerpen terug. Bijvoorbeeld in het hekwerk, maar ook in de nok van het huurappartementengebouw.

Blijf op de hoogte via www.wonen-dahliapark.nl
 

Toon de locatie op de kaart Verberg de kaart