Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Werkwijze
 

Driedimensionaal denken, ontwerpen, presenteren en uitwerken zijn belangrijke middelen voor Breddels Architecten. Door een ontwerp vooraf in 3D te maken ontstaat er bij de opdrachtgever een duidelijk beeld van het te verwachten eindresultaat en zullen er minder verrassingen en fouten tijdens de uitvoering van het ontwerp ontstaan.

Het ontwerp wordt eerst op papier aan de opdrachtgever gepresenteerd in de vorm van een A3 ontwerpboekje met daarin de situatie, schematische plattegronden, gevelaanzichten, doorsneden en verschillende artist impressions om een goede voorstelling van het nieuw te bouwen pand te krijgen. Tevens kan er samen met de opdrachtgever 3D door- en om het gebouw heen gewandeld worden, via een groot beeldscherm.

Het aan opdrachtgevers presenteren van een ontwerp in 3D is niet alleen erg leuk, het is tevens erg nuttig. De opdrachtgever zelf krijgt een goed beeld van het gemaakte ontwerp en kan zich hierin maximaal inleven, hierover vragen stellen en met ons meedenken. Breddels Architecten gebruikt o.a. BIMx modellen die via een app op de telefoon, tablet of computer door de opdrachtgever bekeken kunnen worden en Virtual Reality als presentatiemiddelen.

Nadat het ontwerp door de opdrachtgever goedgekeurd is, wordt het project door onze tekenaars in ArchiCAD verder uitgewerkt in 3D BIM ( Bouw Informatie Model ) tot bouwkundige 2D tekeningen die benodigd zijn voor de bouwaanvraag, bestek en uitvoering. Alle bouwkundige 2D tekeningen zijn realtime gekoppeld aan het 3D-model, daarom komen de plattegronden, doorsneden en gevelaanzichten altijd met elkaar overeen maar ook met het 3D-model.

BIM is een manier van ontwerpen en ‘virtueel bouwen’ waarbij het gebouw in een 3D-model wordt uitgewerkt met informatie van alle betrokken partijen. Het BIM model kan in een later stadium ook gebruikt worden voor actuele artist impressions voor bijvoorbeeld een verkoopbrochure of een bouwbordimpressie. Ook kan het 3D-model vrij makkelijk gebruikt worden voor bijvoorbeeld een aanvullende interieuropdracht en na de bouw voor beheer- en onderhoud.

Concreet betekent deze werkwijze dat ontwerpen vooraf geheel digitaal in 3D worden opgebouwd. Niet alleen de gebouwmassa, maar ook de materialisatie, kleurstelling, constructies en installaties worden vooraf in 3D gemodelleerd. Dit biedt niet alleen technische meerwaarde in het bouwproces, het geeft de opdrachtgever ook betere inzichten in het uiteindelijke ontwerp en het helpt bij het nemen van (esthetische) beslissingen.